Pressmaterial

Pressrelease

Frank Ådahl har över 50 år arbetat som musiker, artist, låtskrivare och producent i den svenska och internationella musikbranschen. Han har arbetat bakom många av Sveriges största artister, som Marie Fredriksson, Carola, Titiyo, Mats Ronander, Mikael Rickfors m.fl.

Internationellt har han turnerat med Randy Crawford och sjungit duett med James Ingram. Han har arbetat med producenten David Foster, mannen bakom bland annat soundtracket till Bodyguard.

Frank har också under 5 år varit leadsångare i det tyska bandet Moti Special.

Frank har vunnit svenska melodifestivalen med sången ”Som en vind” 1990 tillsammans med brödraparet Edin Ådahl. 1996 deltog Frank med sången ”Tårar från himlen” tillsammans med pianisten Magnus Spångberg. Förutom detta har Frank deltagit i både den svenska och norska Melodifestival kören under en period av 10 år.

Frank har dessutom förekommit som röst i flera tecknade filmer, bland annat som röst till självaste Lejonkungen Simba.

På senare år har bröderna Frank och Simon Ådahl upplevt en nytändning och har gett ut flera nya produktioner med egna sånger. Det har nyligen släppts en samlings-CD med Edin-Ådahl, en ep-CD med Ådahls, samt Franks solo-CD ”Helt enkelt”.

Förutom detta arbetar Frank på Musikmakarna som lärare sedan drygt 20 år.
Musikmakarna är en låtskrivarutbildning som nått stora nationella och internationella framgångar i popindustrin.

Dessutom arbetar Frank med utbildning på både Linnéuniversitetet och Umeå Universitet.