Simon Ådahl

Två Grannar på Himlen TV7

Deras gemensamma resa har engagerat hela kristenheten och väckt uppmärksamhet långt utanför kyrkans väggar

I programserien ”Två grannar” får vi följa med Simon Ådahl och Örjan Armgren i deras vardag.

– Vi tror att människor genom programmen ska hitta en relation med Jesus, sade Simon Ådahl och Örjan Armgren om programmen, som förmedlar en berättelse om förlåtelsens kraft och vägen ut ur bitterhet och hat.

EV-fonden

Jag har rest över 15 år i Sveriges församlingar på heltid och mött många brinnande människor, unga och äldre, som alla delat samma vision och berättat om den kallelse och längtan de bär att ”vara ute på fältet” och predika evangelium.

Människor som verkligen brinner för evangelisation men som hela tiden brottas med att ingen finansierar deras evangelisttjänst. Jag har många gånger suttit i församlingar och hört psalmen ”Gå, gå skördeman gå! Se hur fälten vitnande stå”.

Varje gång jag hört den sången har det varit kombinerat med en sorg inuti mig eftersom jag då tänkt på alla dessa skördemän och kvinnor som inget hellre vill än att gå ut och dela budskapet om Jesus till Sveriges folk, men ekonomi har helt enkelt inte funnits för dessa Guds skördearbetare.
Jag har bett till Gud om en lösning. När jag växte upp fanns det många resande evangelister som då och då besökte min församling men skaran av resande evangelister i Sverige har genom åren tunnats ut avsevärt.

Min bön och min längtan har blivit ännu starkare då jag också sett hur de lokala församlingarnas evangelisation har minskat på sina håll. Tältmöten, torgmöten och gatumission har på många platser helt upphört. Det var därför ett svar på bön när plötsligt Bertil och Maria Dolfén hörde av sig om att starta en fond för just evangelisation i Sverige.

Vi vill med denna fond frigöra Guds skördemän i landet. Evangelister och förkunnare som bär på en genuin kallelse skall inte hindras av ekonomi utan fritt få arbeta med det som Gud lagt på deras hjärtan.

Vi ber att denna fond skall bli så välsignad att vi med glädje får sjunga psalmen ”Gå, gå! Skördeman gå!”

– Simon Ådahl